Skip Navigation

LVL UP US

Et fabelaktig indieband som evner å ivareta DIY-sounden og dens lekenhet, men fremdeles ta det hele til et nytt nivå.

Med tre studioalbum, to EPer og to splitsingler på samvittigheten har kvartetten fra Purchase, New York siden oppstarten i 2011 bygd seg opp til å bli et prominent navn i indierockmiljøet verden over.

Det var da bandet signerte med det anerkjente plateselskapet Sub Pop og ga ut sin tredje skive «Return to Love» fra tidligere i år at de virkelig tok steget opp fra undergrunnen, og de har siden markert seg som et fabelaktig indieband som evner å ivareta DIY-sounden og dens lekenhet, men fremdeles ta det hele til et nytt nivå. Pun intended.

Bandet består av gitarist og vokalist Mike Caridi, gitarist og vokalist Dave Benton, bassist og vokalist Nick Corbo og trommeslager Greg Rutkin. Sounden baserer seg tungt på den klassiske bass-, gitar og trommer-lineupen, samtidig som de smører et tjukt lag med vokaler på toppen. LVL UPs lydbide forener moderne indierock med lettbeint 90-tallsindie, med forsiktige nikk til både Dinosaur JR og Pavement, samtidig som de evner å fange tidsånden hva indiescenen angår.

Med studioalbumene «Space Brothers» (2011), «Hoodwink’d (2014)» og nevnte «Return to Love» (2016) har bandet en god miks av låtmateriale å velge i, og vi kan banne på at LVL UP kommer til å stå for stor trivsel på Pstereo-plena neste sommer.

Som musikknettstedet Pitchfork sa i sin anmeldelse av den siste skiva: «There’s a sense of possibility in the desperation. They’re just the latest to move the pieces around–to use distortion pedals and droning vocals to unpack the mysteries of the universe. But there’s a confidence that with time they could be the ones to finally solve the puzzle».  Tiden er inne på Pstereo.