I over 25 år har de servert nydelig, magisk kammerpop med tiltalende melodier. På 90-tallet var de med på å sjangerdefinere indiepopen slik vi kjenner den i dag, med røtter i bittersøt 60-talls solskinns-folk.

Følelsesladde tekster om livets opp- og nedturer i Glasgow, fløyelsmyke vokalharmonier og helt perfekt skranglete gitarer, delikate pianoakkorder, og et bunnsolid komp som bærer musikken opp i Skottlands skyer og tilbake. Ja, vi elsker Belle And Sebastian!

Det skotske bandet frontet av Stuart Murdoch har med låter som Funny Little Frog, The Boy With The Arab Strap, The Life Pursuit, If You’re Feeling Sinister foreviget seg i historiebøkene som moderne klassikere.

I Trondheim var det umulig å være på vorspiel på slutten av 90 og 00 tallet uten at det ble spilt B&S over anlegget, og er du som oss i Pstereo sang du sikkert flittig med.

Belle og Sebastian har gitt ut to knallsterke album i løpet av det siste året: A Bit of Previous og Late Developers utgitt i januar 23, som har ført til at en ny generasjon har oppdaget bandet. Nå kommer endelig Skottene tilbake til Trondheim for en Norges-eksklusiv opptreden på Marinen for det som kommer til å bli sommerens 23 mest sympatiske og høy-på -livet festivalband!

Les om resten av artistene her.