Meny

Combos

Lørdag

Combos stakk hodet sitt tilsynelatende frem fra intet da de på tampen av året i fjor debuterte med låta «Cookies and Crack». Den allerede famøse Trondheims-scenen fikk et nytt og sterkt tilskudd, og når de nå har kicket i gang 2019 med å slippe sin selvtitulerte debut-EP, tyder alt på at Combos er kommet for å bli.

Combos er en relativt fersk stjerne på den trønderske musikkhimmelen, men leverer tighte nok arrangementer til at man skulle tro den energiske kvintetten har årevis med felles erfaring i bakspeilet.

Bandets lydbilde består i en god dose punkrock med en energisk popinnpakning, og man kan høre mange inspirasjonskilder fra årevis med rockhistorie i bandets låter, som med sitt driv og tempo manifesterer seg som en musikalsk langefinger til alt og alle – med et matchende glimt i øyet.

Combos er et resultat av en rekke tilfeldige hendelser, der kombinasjonen av gitarist og låtskriver Thomas Antonsens riff og arrangementer, Andreas Kjøl Bergs eminente kreativitet bak trommesettet, og superhelt- frontfigur Axel Møller Olsens nevrotiske og apatiske tekster om alt og ingenting, utgjør bandets unike sound. Med Terje Bjørndahls lekne gitar og bassist Jørgen Wassviks tighte og stødige basspill er Combos komplett.

Deres rykende ferske Combos EP består av energisk, rett frem, in-your-face rock i en popete og catchy drakt, med hint av referanser til flere tiårs særegenheter. De musikalske inspirasjonene, i god kombinasjon med bandets helt egne sound, fusjoneres til et nytt og fremtidig musikalsk uttrykk. EPen er spilt inn i Sørgården Studio med Per Borten (kjent fra blant annet Spidergawd, Cadillac og Moovins Oos) bak produsentspakene.

Debutsingelen «Cookies and Crack» har fått bein å gå på, for på lista over byene i verden der låta streames mest på Spotify finner vi både Mexico City, London, Sao Paolo og Stockholm, i tillegg til Oslo, Trondheim og Bergen. Med dét har Combos allerede satt seg på det musikalske verdenskartet, og er klare for 2019.

Combos gjorde sin første livekonsert på Trondheim Calling tidligere i år, og de leverte et såpass sterkt sett at vi så vårt snitt til å booke de allerede få minutter etter endt gig. Det sier litt! Nå gleder vi oss til å se bandet lage leven på Pstereo!