Pstereo | Donny Benét
Meny

Donny BenétAU

Fredag

Donny blir garantert en stor snakkis under årets Pstereo! Den karismatiske artisten selger ut shows over hele Europa - forvent et spinnvilt funk- og diskoshow! Den australske produsenten er svært ettertraktet og har en sjarme det er umulig å ikke bli beveget av. Gled deg til å danse med «The Don» på Marinen!

Man trekker kanskje ikke umiddelbart assosiasjonene til 80-tallsdisko når man ser bildet av en hårete, smålubben australier med tjukk bart og en blank måne omkranset av en krøllete mullet. Eller er det nettopp det man gjør?

Vel, får du med deg Donny Benét på Pstereo i 2020 øker sannsynligheten drastisk, for den Sydney-baserte funksjarmøren har gjort reint bord i postdiskoverden siden utgivelsen av «Don't Hold Back» i 2011, og har ikke sluppet tråden siden.

Donny har disko i blodet, og har far og diskotrekkspiller mye å takke for sin hang til og ekspertise innen sjangeren. Det er kanskje også derfor den lekne artisten greier å levere sin lettsindige og optimistiske diskotilnærming med såpass overbevisning og autoritet, og til tross for sitt artige ytre ikke lar dette gli over i det parodiske. Og her snakker vi altså om en fyr som spilte Tom Jones-covre og andre diskogems for publikum i Las Vegas før han altså returnerte til Australia i 2010 og tok i bruk sin fars studio.

Siden den gang har han gitt ut fire fullengdere, med «The Don» som siste skudd på diskoalbumstammen. Du kan formelig se for deg musikkvideoene fra MTVs storhetstid på 80- og 90-tallet rulle over skjermen når du senker deg inn i The Dons diskounivers. Full av funky basslinjer, tidløs optimisme og seksuell innuendo er lydbildet som skapt for både sigarettrøyking og flørting på en klubb i Berlin som skulderdans og finger guns på Pstereo-plena i sommer.