Meny

Gregory Alan IsakovZA
US

Fredag

Sørafrikaneren Gregory Alan Isakov pakker sine sju fullengdere i trillekofferten og tar sin inderlighetsbefengte indie-folk med seg fra Boulder, Colorado for å varme hjerter på Pstereo.

Siden den selvutgitte debutskiva «Rust Colored Stones» i 2003 har Isakov gjort seg bemerket i et internasjonalt amerikana-/indie-/folk-miljø. Låtuniverset er grasiøst og gripende, sterkt og subtilt, og utviser en makeløst lyrisk teft. At han har sitt eget 14-måls gårdsbruk i Boulder står i stil med både sjangeruttrykket og Isakovs identitet.

Det har ikke alltid vært folktoner som har stått den sørafrikanske musikeren nærmest – han har selv eksperimentert med punk, og har hatt en hang til både death metal og grunge. Det er kanskje disse innflytelsene som har formet 39-åringens lydbilde og bidratt til at den banjo- og gitardrevne sounden verken høres for mye eller for lite køntri ut – men akkurat perfekt.

På sitt seneste album i rekken, «Evening Machines», virker det som om Isakov virkelig har finpusset dynamikk og atmosfære, hvor nedstrippet enkelhet møter orkestral storhet i melodilinjene, akkompagnert av såre, ærlige og lavmælte strofer. Som nettstedet Allmusic sier det: «Isakov has crafted a dark gem of a record that filters American folk music through the wide-open vistas of his bucolic homeland while maintaining a level of intimacy that can feel almost uncanny in its intensity».