ISÁK har siden debuten i 2017 etablert seg som et av landets beste liveband, med sitt energiske liveshow og intense tilstedeværelse. 

Trioen har opplevd en overveldende respons i Norge, og er kritikerrost og prisbelønnet. Musikken har nådd verden, og bandet har de siste årene besøkt og spilt for sitt stadig økende publikum verden over.

ISÁK har modernisert den samiske musikken, og “sensasjonen fra Sápmi” er nå klar for å nå ut til et bredt festivalpublikum over hele landet, ikke minst i hjertet av Trondheim. 

Med Ella Marie Hætta Isaksen i spissen flytter de grensene for popmusikk og samisk musikk med en ny og spennende sammensmeltning av tradisjonell joik, urbane synther og et tekstunivers som kombinerer både engelsk og samisk.

De er nå aktuelle med “The Sun”, som er andre låt fra deres kommende EP. 

Det siste året har også navnet Ella Marie Hætta Isaksen, til tross for at det er en liten munnfull, vært på alles lepper, da hun er aktuell med NRK-dokumentaren Rahčan – Ellas Opprør, og som skuespiller i spillefilmen Ellos Eatnu – La elva leve, som hadde kinopremiere nå i februar. 

Mørketidslåta “The Sun” handler om å være ensom i mørket, og søker å være en trøstelåt til alle som føler seg ekstra alene når solen forsvinner.

Når sensommeren er på hell, er også Isak klare for å sette krona på festivalsommeren med et forrykende sceneshow i beste spilletid på Pstereo.