Meny

Kristian Kristensen

Endelig kommer gullstrupen fra Harstad til Pstereo og Marinen! Siden Kristian Kristensen vant Årets Urørt i 2015, har han blitt en av Norges aller mest populære artister. Han har blant annet solgt ut alle sine 6 konserter på Byscenen på de siste 24 kalendermånedene. Kristian har med andre ord blitt en skikkelig publikumsfavoritt, som ikke er vanskelig å skjønne om en har hørt hans karakteristiske stemme. I fjor slapp han sitt første album, og i august 2021 er han endelig klar for plenen på Marinen!

Fire år etter 26-åringen med den trollbindende stemmen ble kronet med tittelen Årets Urørt, slapp han sin første fullengder. Noen reiser ut i verden for å finne inspirasjon, men Kristian Kristensen derimot, han vendte seg hjemover. På gutterommet i Harstad fant han inspirasjonen han trengte for å lage musikken som ble til hans første album.

Og for et album det ble! Som den prisvinnende tekstkunstneren han er beskriver han det som en bro tilbake til sulten, kreativiteten og inspirasjonen. Han måtte finne rota i sin egen musikk, for å kunne skrive fortsettelsen.

For på sin siste EP «Gressholmen» strakk Kristian seg bredt musikalsk Han sier selv at han eksploderte i forskjellige retninger. Nå har han snevret inn. Luket bort det som ikke føltes riktig og spesialisert seg i den han vil være. Og når Kristian spesialiserer seg, da skapes det magi.

Første single fra albumet «Du ga mæ viljestyrke» har for lengst streamet til gull, og den har blitt spilt hyppig på radio over lang tid. Dette var låten som tok han høyt opp på Spotify-listene også, hvor han nådde sin første topp 30-plassering!

Han blir ofte omtalt som «han med stemmen», en beskrivelse som man lett kan forstå. Men det er så mange flere grunner til å få med seg Kristian Kristense live, det er stemmen, stemningen, tekstene, formidlingen, bandet, gleden og ikke minst fantastiske låter.

Han har blitt en live-favoritt blant mange, og har vært opptatt med konserter og festivaler siden albumet ble sluppet i slutten av mars, og responsen har vært fantastisk! Det har vært stort sett fulle hus overalt, inkl to fulle hus på Oslos legendariske sted Rockefeller.

Innimellom turnering har han rukket å gjøre flere TV-opptredener og radio-besøk hos blant annet Gullruten på TV2, TV-aksjonen på NRK, og flere opptredener hos Christine på NRK P3.