Marinen 19. - 20. august
Marinen 19. - 20. august
Dagsprogram er ute i Pstereo-appen! De siste artistene er klare! Dette spiser du på årets Pstereo! Pstereo i Byen og Klubb:Pstereo Fem nye navn til årets Pstereo! To knallsterke liveartister til Pstereo 2022 Tre artister til Pstereo 2022! Sigrid avslutter Pstereo 2022! Sleaford Mods (UK) kommer i 2022! To nye artister til 2022! Billetter til Pstereo 2022 er nå i salg! MARINEN + DUMDUM BOYS = PSTEREO 2022
Lørdag
L'imperatrice
She turns me on like a firecracker in the summer sun
I can feel my mind
Slowly fading with the smell of her perfume
And then she's dancing
Oh damn!
Mm-mmm

L'imperatrice spiller lørdag 20. august på elvescenen.

Med melodiske synther som drar tankene til 70-tallet og en basslinje du ikke kan ignorere, kommer diskoseksløperen L’Impératrice til Pstereo med revolvertønna fulladet med danseframprovoserende retronostalgi i ny drakt.

Å høre på sekstetten er litt som å spankulere på den franske rivieraen med varm vind i håret, lunte ned til stranda for en kjølig drink og avslutte kvelden på en brisfull nattklubb full av diskokuler.

Bandets historie strekker seg tilbake til 2012, da tangenttraktør Charles Dugros de Boisseguin grunnla L’Impératrice sammen med keyboardist Hagni Gwon, bassist David Gaugué, gitarist Achille Trocellier og trommis Tom Daveau.

Vokalist Flore Benguigui ble tilsluttet bandet i 2015, et tilskudd som tok L’Impératrice fra å være instrumentalband til å virkelig sette standarden for hvordan disko bør høres ut i 2022, med låtene «Paris» og «Dreaming of You» som eminente eksempler på hvordan vokalarbeidet løfter katalogen til nye høyder.

Fram til 2017 hadde de gitt ut fire EP-er, den selvtitulerte «L’Impératrice» (2012), «Sonate Pacifique» (2014), «Odyssée» (2015), «Séquences» (2017).

I 2018 slapp de den etterlengtede debutskiva «Matahari», en glitrende sammenfatning av en på det tidspunktet seks år lang karriere. I 2020 beviste de at de har grep om nåtidens tidsånd nok en gang ved å legge ut på noe så pandemisk som en virtuell turné, som blant annet høstet disse lovordene fra NME: «L’Impératrice promise to be dance-pop pioneers, bringing dance and disco into the 21st Century. Their show was a masterclass in doing a virtual show with thoughtfulness, artistry and fun: it was another game changer for showing just what this new medium can really achieve». Og bare se for deg hva som skjer når de drar med seg denne spillegleden til scenen!

I 2021 tok de opp albumtråden med skiva «Tako Tsbuo». Skiva viser bandet med et større lydrepertoar enn tidligere, hvor de drar det mer urbane inn i diskosjangeren og slenger jazzrytmer, R&B og en fresk dose yacht rock i miksen. Deilig!

Det er synther, det er forførende gitarer, det er et sløyt diskobassdriv, det er solstråler i musikkform. Legg til Trondheims flotteste utearena på menyen og du har alt som skal til for en fabelaktig helaften med L'Impératrice!