Pstereo | Sugarfoot
Meny

Sugarfoot

Lørdag

Americana-bandet Sugarfoot erobrer stadig større terreng! Dette trønderske superbandet består av Hogne & Øyvind (Dipsomaniacs).Bent (Motorpsycho), Even (Moving Oos & New Violators), Roar (Too Far Gone) og Thomas (Dipsomaniacs). Deres siste album "In The Clearing", den femte fullengderen i rekken, blir omtalt som en av årets beste utgivelser i Trondheim og har gitt bandet en vesentlig større tilhengerskare. Alle platene har blitt skamrost, og det er virkelig på tide at Sugarfoot tar turen til Pstereo for å ta hele Marinen sørover!

Trondheimsbandet Sugarfoot har holdt det gående siden 2012. Bandet, som ble dannet av Hogne Galåen og Øyvind Holm, startet som et prosjekt der de to inviterte en håndfull av sine favorittmusikere til å spille på sine låter. Samme år debuterte de med albumet “This Love That We Outwore”. Det tok derimot ikke lang tid før flere av gjestene ble en del av den faste besetningen, og bandet har siden vært slik vi kjenner dem fra plater og konserter den dag i dag. I tillegg til Galåen og Holm selv vil det si Even Granås (trommer), Bent Sæther (bass), Thomas Henriksen (keyboards) og Roar Øien (pedal steel).

I begynnelsen var det både lettvint og greit å sortere bandet under samlebetegnelsen Americana. Seks år og fem album senere er dette på ingen måte like selvsagt. Americana-båsen er om ikke sprengt så iallfall grundig utvidet. En konsert med Sugarfoot er en elektrisk gumbo fylt av pop, rock, country, psykedelia og improviserte jazzelementer. Alt krydret med en solid dose smittsom spilleglede.

Sugarfoot har alltid vært på søken etter nye musikalske impulser og inspirasjon. De har derfor ofte reist langt av sted for å finne de perfekte omgivelsene for sine plateinnspillinger. To ganger har dette ført dem til det lille stedet Joshua Tree, ute i California-ørkenen. Der benyttet de det lett myteomspunnede studioet Rancho De La Luna, kjent fra dokumentaren Sonic Highways.

Da de skulle spille inn sitt seneste album, den kritikerroste “In The Clearing”, gikk turen til den Franske landsbygda. De tok da med seg produsent og musiker Lars Hortveth (Jaga Jazzist), noe mange mener har tilført enda noen spennende nyanser til bandets musikalske palett.