Meny

YeasayerUS

Torsdag

Da Yeasayer ga ut debutskiva «All Hour Cymbals» med et brak i 2007, stakk det seg som et av årets beste album. Med en sjangeroverskridende og eklektisk +sound som fikk The Guardian til å referere til Yeasayer som en «kosmisk låvedans» mikser bandet panetnisk spiritualisme med intrikate, subtile samples, chants, bassrytmer som drar deg tilbake til 80-tallet, en god dose indierock og en solid slump popteft som bringer lydbildet inn i moderne tidsregning.

Brooklyn, New York-bandet fortsetter der de slapp på den mesterlige oppfølgerskiva «Odd Blood» (2010), som om enn mer poppete også inkluderer flere elektroniske elementer enn forgjengeren. Albumet trår opp psych-folk-stien i desto større grad og inkorporerer loops og vrengte vokaler med allsangvennlighet på et album som framstår om mulig mer helhetlig enn debuten.

Den neonkantede tredjeskiva «Fragrant World» (2012) viser Yeasayer ta en kreativ helomvending, innskrenker sin organiske sound og går dypere inn i den elektroniske materien med det som er av synths, elektropop og knitrende hooks.

På deres siste fullengder «Amen & Goodbye» fra 2016 går Yeasayer ikke bare tilbake til sine organiske røtter, men evner også å gi ut det mest ambisiøse studioalbumet så langt i sin karriere. Albumet er fullspekket av harmonier, perkusjon, koringer, elleville gitarer, saksofon, cembalo og piano, alt innpakket i en grandios produksjon som gjør dette til en skive det er lett å høre på repeat.

Når Yeasayer ankommer Trondheim og Pstereo i 2019, har de med seg hele sin katalog i bagasjen, i tillegg til spilleglede og en unik evne til å ta sine egne arrangementer til nye høyder. Ser deg der, a!