Meny

Bloc Party performs "Silent Alarm"UK

Saturday

performs Silent Alarm


Over ti år etter sin utgivelse står Bloc Partys uovertrufne debutalbum «Silent Alarm» seg som en tidløs klassiker, noe unikt i sin sjanger. Da albumet ble sluppet i 2005 ble det umiddelbart en lovprist og kritikerrost braksuksess, og et album til og med bandet selv har hatt vansker for å overgå med sine tre påfølgende album.


Da er det kanskje ikke uten grunn at bandet 13 år senere har bestemt seg for å legge ut på turné viet til nettopp «Silent Alarm», et album de har spilt i sin helhet siden sin påstartede «Silent Alarm Tour» i midten av oktober 2018. Etter å ha lagt fulle hus i blant annet London, Sydney, Amsterdam og Berlin i bakspeilet, tar det eminente indiekvartetten fra London med seg 13 spor med herlighet til vesle Trondheim.


Skiva hekter lytteren fra start til slutt, med trommeskinnstighte låter gjennom alle sine drøye 50 minutter. Livsbeskuende og surrealistiske tekster, svære hooks, et desto større lydbilde og en energisk utføring gir albumet alle kvaliteter en fullengder skal ha, og har sementert «Silent Alarm» som et tidløst album som på alle måter har tålt tidens sylskarpe tann.


Da Bloc Partys Mercury Prize-nominerte debut ble gitt ut i 2005 ble det kåret til Album of the Year av det velrennomerte musikkmagasinet NME, i tillegg til å hektes på Best New Music-knaggen til anerkjente Pitchfork. Dette førte raskt til utsolgte turnékonserter både hjemme i England så vel som i det ganske utland.


At albumet 13 år senere egenhendig fyller venues med kapasitet på titusener av mennesker er for oss på Pstereo-kontoret ingen overraskelse, og vi ser fram til å overvære låter som «Like Eating Glass», «Helicopter», «Banquet» og «This Modern Love» med dere!