Meny

Gabrielle

Endelig inntar Bergensfavoritten Gabrielle Pstereo! Med rykende ferske tredjeskiva «Snart, Gabby» overgår hun seg selv nok en gang – hvem skulle trodd at det gikk an?

Gabrielle Susanne Solheim Leithaug, aka Gabrielle, aka Gabby, entret popringen og satte sitt avtrykk i vår kollektive hukommelse med den landeplagetrenerende låta «Ring meg» i 2011, og har knapt hatt mulighet til å forlate den siden.

Mye tyder på at det har foregått en artistisk modningsprosess de siste åtte årene, år som har gitt Gabrielle førsteplasser på både VG- og iTunes-listene, flere Spellemann-nominasjoner og en braksuksess med 2014-låta «Fem fine frøkner» – en låt som gjorde reprisesuksess da den ble brukt i NRK-serien «Skam» i 2017.

Albumet «Mildt sagt» (2012), med låter som «Bordet», nevnte «Ring meg» og «Høster», er dansbart, raveframprovoserende og hardt. På oppfølgeren «Nattergal – Kap 1» tar hun opp tråden fra forrige skive, men hakket mer gjennomført, hakket mer fengende, noe låtene «Regn fra blå himmel», «Nattergal» og «#sitterher» bærer vitne om.

Med «Snart, Gabby» finner vi nemlig en litt mer voksenreflekterende Gabrielle enn før – ikke for dét, tekstene hennes har alltid ransaket eget kjærlighets- og følelsesliv – men artisten framstår som mer modnet når budskapet leveres innhyllet i en sval, gjennomprodusert og nedpå R&B-drakt. Nedpå til tross, det er lagt til rette for ganske bra kok på dansegulvet også med denne skiva, med luftige beats, fabelaktig flow og anthems med jevne mellomrom.

Og det er live Gabrielles musikalske univers virkelig kommer til sin rett – vi overdriver ikke når vi sier at hun er en av de beste norske liveartistene i moderne tid. P3 ga artisten terningkast 6 for sin opptreden på Øya i 2017, med beskrivelsen «Gabrielle har bevist en gang for alle at hun er i verdensklasse, og denne konserten vil garantert gå ned i historiebøkene som en av de råeste, mest energiske og vakreste».

Vi gleder oss til å se Gabrielle skrive historie på Pstereo i 2020!