Pstereo | girl in red
Marinen 18. 19. august 2023
Marinen 18. 19. august 2023
Fredag 20:30, elvescenen
girl in red
I'm running low on serotonin
Chemical imbalance got me twisting things

Norske Marie Ulven a.k.a. verdens hotteste soveromspop-artist girl in red har bekreftet sin første konsert på norsk jord i 2022 - og det blir på Pstereo i Trondheim! Marie Ulvens andre besøk til Marinen blir knappe to måneder etter hun skal varme opp for popsensasjonen Billie Eilish på O2 Arena i London.

Dag for girl in red er ikke satt.

Det var ingen tvil om at vi hadde med et talent å gjøre da vi klinte opp girl in red på festivalplakaten til Pstereo 2019. Vi visste at Marie Ulven skulle nå langt i sin musikalske karriere. At hun skulle bli et såpass skinnende skudd på den internasjonale stjernehimmelen på så kort tid var det imidlertid vanskelig å spå.

Men slik gikk det altså.

Snøballen begynte forsiktig å trille da hun stakk av med P3-kåringen Årets Urørt og påfølgende P3 Gull-opptreden her hjemme i Norge i 2018, og plutselig ble låta hennes «i wanna be your girlfriend» plassert på niendeplass over New York Times liste over de 68 beste låtene fra 2018.

girl in red var snøballen som nå har blitt et snøskred. Tidligere i år ga 22-åringen ut debutalbumet «if i could make it go quiet», og allerede ved singelslippet til låta «Serotonin» trillet lovordene inn.

Det som fanget manges oppmerksomhet var ikke bare låtas rå energi og catchy anthem-tendenser, men også at den er produsert av Finneas Baird O’Connell. Finneas er kjent for å ha produsert albumene til lillesøstra Billie Eilish, så det er ikke småtteri, det her.

Med førsteskiva har hun tatt et lite steg ut fra soverommet, og lydbildet er mer ambisiøst, mer modent og kraftfullt sammenlignet med hennes tidligere utgivelser. Gitaren får fremdeles god plass i lyduniverset, og sjangermessig lener girl in red seg mot et slags vindskeiv indie-pop-punkete sound med elementer av R'n'B og hint til electronica, og resultatet er et album sprengfull av følelser.

But don’t take my word for it: Skiva fikk blant annet Taylor Swift til å ta til Instagram og be følgerne sine om å slippe alt de hadde og høre på albumet – «fordi det er spektakulært». Og spektakulært blir det når girl in red gjester Pstereo igjen i 2022!