Meny

Little SimzUK

Saturday

Den britiske rapperen Simbiatu Abisola Abiola Ajikawo er kanskje bedre kjent under det noe mer effektive artistnavnet Little Simz. Med to studioskiver på samvittigheten i en alder av 24 år har Islington, London-artisten fått skryt fra rapgeniet og forbildet Kendrick Lamar i tillegg til å ha turnert med ingen ringere enn ikoniske Lauryn Hill og Gorillaz.

Little Simz har mer smakfulle bars enn sjokoladehylla til Rema og Bunnpris sammenlagt og en flow feitere enn Glomma, og på både debutskiva «A Curious Tale of Trials + Persons» og den Alice i eventyrland-inspirerte oppfølgeren «Stillness in Wonderland» har hun liret av seg låt på låt på et nivå de fleste rappere bare kan drømme om.

London-rapperen mikser soul, R&B, grime og rap med organiske, jazzaktige rytmer. Til tross for at hun er et relativt ubeskrevet blad her hjemme, er det mye som tyder på at hun er på god vei til å legge verden for sine føtter.

Eller som musikknettstedet Pretty Much Amazin skreiv i sin anmeldelse av sisteskiva: «Ajikawo knows she’s on her way to something new, and she enjoins us to follow her instead of white rabbits. She already knows where they’re going, and it’s not nearly as interesting as where she’s headed». Vi gleder oss til å se hvor hun ender på den andre siden av kaninavgrunnen!