Pstereo | Rag'n'Bone Man
Marinen 18. 19. august 2023
Marinen 18. 19. august 2023
Lørdag 20:35, elvescenen
Rag'n'Bone Man
Don't ask my opinion
Don't ask me to lie
Then beg for forgiveness
For making you cry
Making you cry
'Cause I'm only human after all

Med Rag'n'Bone Man på plakaten har vi en artist som har etablert seg som en av Storbritannias mest suksessrike artister i nyere tid.

Da singer/songwriteren Rory Charles Graham fra Uckfield, England ga ut debutalbumet «Human» i 2017 seilte det rett inn på førsteplass på albumlistene.

Faktisk markerte plasseringen tiårets raskest selgende album for en mannlig artist, og ikke uten grunn. Singelen og tittelkuttet «Human» var formelig en landeplage verden over, og samme år halet han i land Brit Awards-titlene «Critics' Choice Award» og «British Breakthrough Act», Echo Awards-prisene «International Newcomer» og «International Male Artist», i tillegg til den gjeve NRJ Music Awards-utnevnelsen «International Breakthrough of the Year» og en bråte flere nominasjoner. Et godt fundament, kan man si!

Hiphop var veien inn til musikken for den fjestatoverte briten med den umiskjennelige barytonstemmen, og selv om den urbane sounden er godt ivaretatt i Rags’ lydbilde, er det kanskje retningen mot blues iblandet soul og alternativ rock som har løftet artisten til nye høyder.

Selv om Rag'n'Bone Man har trykt musikk til brystet siden 15-årsalderen og i tiden etter gitt ut godt mottatte EP-er («Wolves», «Disfigured») og låter, med singelen «Bitter End» og Bastille-samarbeidet «Remains» som gode eksempler, var det altså den nevnte hitlåta og deretter albumet med samme navn som skulle sette den Brighton-baserte artisten på kartet.

Det siste skuddet på albumstammen beviser at han har gjort seg fortjent til å høre hjemme blant stjernene, for med låter som «Alone», «Fall in Love Again», «Crossfire» og «All You Ever Wanted» innfrir han med «Life by Misadventure» fra i fjor alle forventninger, og får alle kjente komplikasjoner tilknyttet «det vanskelige andrealbumet» til å høres ut som utdaterte klisjeer.

I hjemlandet lå albumet og vaket på topp ti-lista i sju uker og solgte til gull, noe som førte til at skiva var det raskest selgende albumet fra en soloartist i 2021. Nå skal Rag'n'Bone Man vise hva det betyr når han tar med seg den dype og sjelfulle stemmen og den ultrafengende sounden sin til Trondheim!