Pstereo | Tkay Maidza
Marinen 18. 19. august 2023
Marinen 18. 19. august 2023
Fredag 19:35, kanonscenen
Tkay Maidza

Det blir full fres når Takudzwa Victoria Rosa Maidza, bedre kjent som Tkay Maidza, inntar Pstereo, strake veien fra LA via både Zimbabwe og Adelaide.

25-åringen kunne i sin tid ha blitt tennisstjerne i gode, gamle down under, men da hun i 2013 fikk et gjennombrudd med debutsingelen «Brontosaurus» som 17-åring tok karrieren en annen vri for Tkay. Flaks for oss at hun har valgt å chase beats, vers og et sjangeroverskridende låtunivers framfor topspins, underskru og drives på tennisbanen!

Året etter fulgte hun opp EDM-låta «Brontosaurus» med EP-en «Switch Tape», og hadde allerede peilet seg inn på en egen sound med et flettverk av rapping og R&B-linjer over lekne beats og velproduserte elektronika-vibes.

Lydbildet har fortsatt å utvikle seg etter hvert som årene har gått. Det er få undersjangre i den urbane grenen Tkay Maidza ikke har touchet innom på veien fra «Switch Tape»-EP-en i 2014, via debutalbumet «Tkay» (2017), til EP-trilogien «Last Year Was Weird» volume 1,2 og 3, hvor den seineste EP-en ble sluppet i sommer.

Hun har blitt nominert til en mengde priser og vunnet flere av dem, blant annet MTV European Music Award i 2018 og senest ARIA Music Awards pris for Best Soul/R&B Release for «Last Year Was Weird, Vol.3». I tillegg har hun, som det ikonet hun er, blitt godt representert også i moteverden, hvor hun blant annet har vært med i kampanjer for Stella McCartney, Tommy Hilfiger, Nike og Pandora. Dressed to the nines!

Hennes gjennomgående driv har gitt henne en velfortjent suksess og samarbeid med toneangivende navn som Martin Solveig, Killer Mike, Troye Silvan og JPEGMAFIA. Når det er sagt står Tkay Maidza fjellstøtt på egne bein – noe du får oppleve på Pstereo i 2022!