Meny

WhitneyUS

Thursday

Noen år har gått siden Whitney slapp det kritikerroste debutalbumet «Light Upon the Lake». Plata ble inkludert i en rekke utgivelsers kåring av beste album 2016, fikk hedersbetegnelsen Best New Music og en score på 8.3 av Pitchfork, og førte til flerfoldige utsolgte konserter på den påfølgende non-stop-turneen på nærmere to år.

Bandet så dagens lys da indiebandet Smith Westerns ble oppløst. En dør lukkes, en ny åpnes, og gitarist Max Kakacek og trommis Julien Ehrlich fra nevnte band bestemte seg for å starte et nytt prosjekt sammen. Whitney var et faktum, og består i dag av ytterligere fem medlemmer.

På samme tid gikk begge gjennom hvert sitt brudd, mistet leilighetene sine, dødsfall skjedde i familien og Kacacek sov periodevis i bilen sin. Samtidig skreiv de låter til det kommende debutalbumet. Låtmaterialet ble i stor grad farget av disse nedturene, noe man lett legger merke til i bandets nedstemte tekster. Samtidig gir lydbildet også et oppløftende og framoverskuende rom for håp.

Utgivelsen av den lavmælte, dog falsett-tunge singelen «No Woman» i starten av 2016 høstet gode kritikker og ga bandet innpass på den anerkjente bransjefestivalen SXSW. Ikke verst for et band som har røtter og sitt opphav i tap. I tillegg til å gi ut demoversjoner av tidligere låter i 2017, ga Whitney ut coverlåtene «You've Got a Woman» og «Gonna Hurry (As Slow As I Can)». I 2019 kommer bandet med debutoppfølgeren.

Arrangementene er fullkomne i sin enkelhet, hvor gitarkomposisjoner, messing og strengarrangementer utgjør helheten i bandets lydbilde. Whitneys subtile og solsvøpte komposisjoner er det som gjør Chicago-bandet tidløse, og vi gleder oss til å oppleve bandet stoppe tiden på Marinen i sommer.