Ca 500 frivillige bidrar til å skape Pstereo og vi hadde ikke klart oss uten. Som frivillig får du mulighet til å være en av de som jobber med å lage festival, og du kan jobbe med massevis av forskjellige ting.

Ettersom festivalen har 18-årsgrense må frivillige også være over 18 for å jobbe hos oss. Vær raskt ute med å registrere deg, så er det større sjanse for at du får den jobben du ønsker deg! 

Ingen tidligere erfaring er nødvendig for å være med, men du må ha fylt 18 år før festivalstart.

Er du mellom 16 og 18 år kan du være frivillig på Pstereo dersom du er medlem av Natur og Ungdom. Husk bare å meld fra om dette når du registrerer deg via frivilligskjemaet.

Vil du være frivillig på Pstereo?

Noen vanlige spørsmål

Som frivillig på Pstereo jobber du du med en eller flere av alle de oppgavene som skal løses for at festivalen skal kunne arrangeres. Du trenger ikke å ha festivalerfaring fra før, men at du har stiller på jobb med godt humør uavhengig av det skiftende Trondheimsværet er en stor fordel. Vi forventer at du møter opp som avtalt og bidrar så godt du kan til skiftet er over.

Vanligvis jobber man frivillig én dag under festival og får den andre fri, eller så jobber man to dager før eller etter festivalen, og får da hele festivalpasset gratis!

Ved spørsmål, ta kontakt med frivilligansvarlig på frivillig@pstereo.no.

Dette kan du jobbe med

Lyst å treffe Pstereos matroser? Å jobbe innen akkreditering innebærer innsjekk og utdeling av materiell til frivillige. I tillegg har akkrediteringen ansvar for innsjekk av gjester, presse og bransje under festivalen. Du må kunne å bruke en PC. Erfaring med akkrediteringssystemet vårt, Arkon, er en fordel, men ikke en forutsetning.

Salg, tapping og servering av øl, vin og brus. Her går det fort for seg, så du må trives med å levere smil og drikke i et forrykende tempo!

Ditt ansvar er å ta imot billetter og bytte til festivalarmbånd. Du blir den første publikum møter på festivalen. Derfor må man takle høyt tempo med et smil om munnen.

Er du kreativ og i tillegg litt handy? Da er dette gruppen for deg! Dekor-gruppen gjør ikke bare en super innsats for å gjøre Marinen festivalklar og lekker, de produserer også mye av pynten som skal opp på festivalområdet. Her kan kreative fingre få fri utfoldelse. I dekorgruppa jobber du enten workshops før festivaluka og/eller under opprigg.

Som frivillig på distribusjon jobber du med å henge opp plakater og legge ut flyere slik at vi får økt synligheten vår. Dette er en svært viktig jobb som du uten problem kan ta i én smekk tidlig på sommeren, eller spredt utover hele sommeren. Til gjengjeld får du festivalpass, og kan slappe av og nyte festivalhelga når den kommer.

Du får også gratis trim og muligheten til å nyte sola og været!

Er du glad i å fange øyeblikk på film, og kan stille med eget fotoutstyr? Fototeamet på Pstereo knipser bilder av konsertene, publikum og stemninga som festivalen bruker til profilering og sosiale medier. Dette er en kreativ utfordring å bryne seg på.

Om du ønsker å være med som foto-frivillig ønsker vi gjerne at du legger ved lenke til portefølje dersom du har det.

Som frivillig i infoteltet vil du få og ha oversikt over hva som foregår og når under hele festivalen, og være tilgjengelig for både frivillige og publikum som vil ha oversikt.

Inn- og utlevering av utstyr fra lagercontaineren vår på festivalområdet under i festivaluka. Bør kunne forskjell på en tapetkniv og en hammer og ellers ha godt humør.

Salg av merch. Både Pstereo og artistene på festivalen har merchandise som selges i vår merchbod. Dette er en sosial post der du får god kontakt med publikum.

Er du opptatt av miljø og renovasjon? Da er denne kategorien perfekt for deg! Sammen med Natur og Ungdom kan du være med på å plukke og sortere avfall på Pstereo. Vi sorterer nemlig alt! Og i tillegg kan man få med seg mange fete konserter mens man holder området rent.

Her rigges alt på området ned søndag og mandag etter festivalen. Du jobber en nedriggsdag + en dagtidvakt enten før, under eller etter festival.

En runner fikser ting som oppstår underveis på oppdrag fra områdeansvarlig. Det innebærer alt fra snekring, bringing, triksing m.m. Dette er gruppa som redder dagen og trår til der det trengs. En fordel om du er litt handy og ikke redd for en utfordring, med godt humør og arbeidslyst.

Opprigg av festivalområdet. Det er alt fra scener, telt, bord, gjerder og lys. Du må gjerne ha litt praktisk sans og arbeidslyst, og ha godt humør selv om det blir noen tunge løft i enten regn eller solskinn.

Er du glad i mat og folk? Bli med som frivillig i Pstereo sitt eget matutsalg! Her kan du servere og selge mat til frivillige og publikum.

Solskinnspatruljen passer på at alle frivillige har det topp på jobb! Ditt ansvar er å spre godt humør hvor enn du beveger deg, passe på at alle får nok påfyll i form av kaffe, vann, vafler, sjokolade og mat, du er rett og slett festivalens solstråle.

Stagehands hjelper til med sceneskift. Erfaring med scene/lyd og musikkutstyr prioriteres.

Frakt av mennesker og utstyr fra A til B. Du må ha førerklasse B (vanlig bil). Du må være komfortabel med å kjøre i sentrum, og ulike type biler. Har du andre førerkortklasser, vennligst nevn dette i søknadsskjemaet.

Som vertskap er du Pstereos ansikt utad og det er viktig at du møter publikum med et smil, du er med på å skape trygghet og trivsel for alle på festival. Vertskap kan blant annet innebære å være streifvakt rundt på området eller stå ved inn-/utslipp både før og under festivalen.

Var du med i en kategori/stilling i fjor som du ikke finner i listen, kan du velge alternativ ”annet” i søknadsskjema og skrive i kommentarfeltet hva du ønsker å jobbe med.

Dugnadslag? Meld interesse her: