Meny

Bli frivillig

FRIVILLIGREGISTRERINGEN ER ÅPEN!

SØK HER!

Ca 600 frivillige bidro til at Pstereo 2018 ble en suksess. Festivalen tok imot nesten 30.000 besøkende, der både frivillige og festivaldeltakere delte uforglemmelige øyeblikk.

Som frivillig på Pstereo får du en unik opplevelse, og være med å bidra til at festivalen i 2019 når nye høyder! Ingen tidligere erfaring er nødvendig for å bli med på laget – bare ta med godt humør og dugnadsånd!

Hvor mye må jeg bidra?

Hovedregelen er at du jobber som frivillig i tre dager før festival eller to dager under festival. Har du spesielle ønsker om dager du kan/ikke kan bidra, gi oss gjerne beskjed om dette i søknaden din. Vi vil så langt det er praktisk mulig forsøke å imøtekomme disse ønskene.

Hva får jeg?

Du får tilgang til festivalen de dagene du ikke har frivilligvakt, en flott t-skjorte og mat og drikke de dagene du jobber. Viktigst av alt så får du muligheten til å bli kjent med mange nye folk og dele en unik festivalopplevelse, og ikke minst en heidundranes frivilligfest etter endt festival!

Må jeg betale skatt?

Nei. Godene du mottar fra Pstereo er lavere enn den skattepliktige grensen på 10.000 kr.

Dette kan du forvente av oss:

 • Vi vil gi deg gratis adgang til Pstereo når du ikke er satt opp på vakt.
 • Vi vil gi deg beskjed om hvor og når du skal møte opp.
 • Vi vil gi deg informasjon om oppgavene du skal utføre.
 • Vi vil gi deg en kontaktperson som er ansvarlig for det området du skal jobbe med.
 • Vi legger til rette for et godt miljø, samt mat og drikke de dagene du er satt opp på vakt i tillegg til frivillig t-skjorte.
 • Etter festivalen vil vi invitere deg til en frivilligfest helga etter Pstereo. Mer informasjon kommer.

Dette forventer vi av deg:

 • At du møter opp til avtalte timer, bidrar så godt du kan og gjennomfører jobben i henhold til instruksene du får.
 • Ved sykdom, gir beskjed til din kontaktperson i god tid før du er satt opp på vakt.
 • Som frivillig er du ambassadør under hele festivalen. En av dine oppgaver er å melde fra dersom du observerer avvik, også når du ikke er satt opp på vakt.
 • Som frivillig skal du ikke innta eller være påvirket av alkohol eller andre rusmidler før eller når du er satt opp på vakt.
 • Som frivillig bidrar du så godt du kan til et godt arbeidsmiljø.
 • Som frivillig skal du ikke gi uttalelser til pressen på vegne av festivalen.
 • Din akkreditering er personlig, og kan ikke overdras til andre.
 • Om du henter ditt festivalpass, men ikke jobber avtalte timer eller det er andre avtalebrudd og du ikke kan fremvise legeerklæring, vil du bli fakturert summen av et festivalpass i tillegg til en pålydende sum på 650,- for administrasjonsgebyr.
 • Frivillig t-skjorten skal du kun ha på deg når du er satt opp på vakt. Du kan bruke den så mye du vil etter festivalens slutt.

NB! Du må være fylt 18 år før festivalstart. Ved spørsmål, ta kontakt med frivilligansvarlig.

SØK HER!

----

Arbeidsoppgaver

Akkreditering
Lyst å treffe Pstereos matroser? Å jobbe innen akkreditering innebærer innsjekk og utdeling av materiell til frivillige. I tillegg har akkrediteringen ansvar for innsjekk av gjester, presse og bransje under festivalen. Du må kunne å bruke en PC. Erfaring med akkrediteringssystemet vårt, Arkon, er en fordel, men ikke en forutsetning.

Bar
Salg, tapping og servering av øl, vin og brus. Her går det fort for seg, så du må trives med å levere smil og drikke i et forrykende tempo!

Billett
Ditt ansvar er å ta imot billetter og bytte til festivalarmbånd. Du blir den første publikum møter på festivalen. Derfor må man takle høyt tempo med en smil om munnen.

Dekor
Er du kreativ og i tillegg litt handy? Da er dette gruppen for deg! Dekor-gruppen gjør ikke bare en super innsats for å gjøre Marinen festivalklar og lekker, de produserer også mye av pynten som skal opp på festivalområdet. Her kan kreative fingre få fri utfoldelse.

Foto
Har du et øye for gode vinkler og er flink med kamera? Da er kategorien Foto perfekt for deg! Du vil få mulighet til å fange de magiske festivaløyeblikk og være med på å dokumentere festivalen.

Lager
Inn- og utlevering av utstyr fra lageret vårt. Bør kunne forskjell på en tapetkniv og en hammer og ellers ha godt humør.

Miljø og renovasjon
Er du opptatt av miljø og renovasjon? Da er denne kategorien perfekt for deg! Sammen med Natur og Ungdom kan du være med på å plukke å sortere all søppla på pstereo. Vi sorterer nemlig alt! Og i tillegg kan man få med seg alle de fete konsertene mens man plukker søppel!

Nedrigg etter festival
Her rigges alt på området ned søndag og mandag etter festivalen. Ved nedrigg må du også jobbe en ekstra vakt på dagtid enten før, under eller etter festival.

Område-runner
En runner fikser ting som oppstår underveis på oppdrag fra områdeansvarlig. Det innebærer alt fra snekring, bringing, triksing m.m. Dette er gruppa som redder dagen og trår til der det trengs. En fordel om du er litt handy og ikke redd for en utfordring, med godt humør og arbeidslyst.

Opprigg før festival
Opprigg av festivalområdet. Det er alt fra scener, telt, bord, gjerder og lys. Du må gjerne ha litt praktisk sans og arbeidslyst, og ha godt humør selv om det blir noen tunge løft i enten regn eller solskinn.

Pstereos eget matutsalg
Er du glad i mat og folk? Bli med som frivillig i Pstereo sitt eget matutsalg! Her kan du servere og selge mat til frivillige og publikum.

Solskinnspatruljen
Solskinnspatruljen passer på at alle frivillige har det topp på jobb! Ditt ansvar er å spre godt humør hvor enn du beveger deg, passe på at alle får nok påfyll i form av kaffe, vann, vafler, sjokolade og mat, du er rett og slett festivalens solstråle.

Stagehand
Stagehands hjelper til med sceneskift. Erfaring med scene/lyd og musikkutstyr prioriteres.

Transport
Frakt av mennesker og ting fra A til B. Du må ha førerklasse B (vanlig bil). Du må være komfortabel med å kjøre i sentrum, og ulike type biler. Har du andre førerkortklasser, vennligst nevn dette i søknadsskjemaet.

Vertskap
Som vertskap er du Pstereos ansikt utad og det er viktig at du møter publikum med et smil, du er med på å skape trygghet og trivsel for alle på festival. Vertskap kan blant annet innebære å være streifvakt rundt på området eller stå ved inn-/utslipp både før og under festivalen.

Annet
Var du med i en kategori/stilling i fjor som du ikke finner i listen, kan du velge alternativ ”annet” i søknadsskjema og skrive i kommentarfeltet hva du ønsker å jobbe med.

SØK HER!