Marinen 18. 19. august 2023
Marinen 18. 19. august 2023
De fire første artistene er klare! Aftermovie 2023!
Mat og drikke

Digg mat og drikke er knallviktig for god stemning og gode opplevelser på festival, og vi er stolte over å presentere et spennende, lekent, bærekraftig og lokalt matprogram for årets festivalgjengere!

Trøndelag Europeisk Matregion

Pstereo er en offisiell vert for Trøndelag som Europeisk Matregion i 2022.

European Region of Gastronomy er en hyllest til lokal mat og spesialiteter, til Trøndersk lokal matproduksjon fra bønder, fiskere og oppdrettere som nennsomt tryller fram de lekreste råvarer i hver en krik og krok av Trøndelag – til det trønderske kokkelauget som vet å utnytte lokale råvarer av verdensklasse i sitt arbeid.

Les mer om European region of Gastronomy her

Foto: George Mjønes

Matutsalg

UNA AUTOPIZZERIA

Vi gleder oss over å ønske en skikkelig Pstereo-veteran velkommen tilbake til Marinen! Una Autopizzeria er Trondheims pizzeria på hjul, som serverer tradisjonell og superdigg pizza portafoglio, tilberedt på stedet og stekt i vedfyrt pizzaovn. Pizza portafoglio er typisk italiensk street food, der pizzaen brettes sammen ved servering. Under festivalen kan du kjøpe klassikerne Margherita, Vesuvio og Salame til 140,-.

INDIAN TANDOORI

Våre herlige venner i Restauranten Indian Tandoori er leverandør av digg indisk mat under festivalen. I likhet med Pstereo i seg selv, er de også sertifisert vertskap for Trøndelag som europeisk matregion 2022, og serverer tradisjonell indisk mat med trønderske råvarer. Meieriprodukter fra Kilnes Gård, kjøtt fra hele Trøndelag og lokale sesongens grønnsaker, her får du en smak av India med norske råvarer. Vi gleder oss så sjukt til et kjærkomment gjensyn med Tandooris chicken tikka masala og byens diggeste naan ❤️

TAQUEROS

Gira på tacomat? Taqueros Taco & Tequila har servert autentisk mexicansk mat på østbyen i en årrekke. Med kjøtt og fisk fra lokale leverandører og den sterkeste chilien fra Mexico, er maten kortreist og tradisjonstro, og all mat er laget fra bunnen. På Pstereo serverer de nachos og digge burritos. Å si at det er den perfekte festivalmat ville vært en kolossal underdrivelse, for her står de klare til å dekke enhver food craving, kanskje spesielt om du foretrekker mat som sparker litt fra seg! 🌶🌶🌶

EDORAMEN

Festivalgjengernes ønske er vår lov, og det blir japansk nudelsuppe å få på årets festival! Edoramen er Credos lokale ramen-joint på Lilleby, men nå pakker de nudler og suppeboller med seg og setter kursen for Marinen. Edoramen gjør suppa ordentlig lokal, og tilbyr en romslig dagens middag: en bolle med håndverks-ramen består av hjemmelagde nudler av norsk rug og hvete, kraft med umamisauser fra blant annet surdeigsbrød og forskjellige toppinger – kun fra lokale produsenter.

JOSSA

Til årets festival gleder vi oss kjempemye til vi får besøk av Credos lillesøster, Jossa! Oppkalt etter Josefine Halvorsen som bodde i Credo-smuget på midten av 1900-tallet, ønsker Heidi Bjerkan og hennes team å fortelle historien om en nysgjerrig og givende kvinne som hadde en umettelig sult etter å se verden, kanskje i jakt på de rene smakene? Uansett er Jossas fokus å tilby rustikk, hjemmekoselig mat, bevare historiske mattradisjoner og tilføre moderne teknikker. Jossa lager retter med råvarer fra Skjølberg Søndre, Fannremsgården, Trondheimsfjorden og sin egen kjøkkenhage, med en jordnær kvalitet for å ha det lille ekstra.

LYSKLÆT

Selvfølgelig blir Gammelgården Lysklæt med på årets festival, i år som alle år før. Lysklæt er alltid en høydare på matfronten, og har servert kortreist, økologisk mat med skikkelig ordentlig kjøtt til Pstereopublikummet i en årrekke. Like sør for Trondheim driver de allsidig økologisk husdyrproduksjon med frilandsgriser og kjøttfe som de lager burger og pølser av, og og dyrker korn til brød og salat og løk til burgerne. På Pstereo kan du få en smak av skogsgrisburger, kalveburger og bratwurst, produsert på egne råvarer, alt økologisk, på dyras og miljøets premisser.

DROMEDAR KAFFEBAR

Pstereo er som kjent utrolig glade i gamle venner, og helt siden festivalens spede start i 2011 har vi hatt med oss et fjorten år eldre bepuklet dyr på festivalen, nemlig Dromedar Kaffebar! Den fantastiske kaffebarkjeden åpnet Trondheims første moderne kaffebar på Bakklandet helt tilbake i 1997, og har siden den gang servert kafékultur, espressodrikker og alskens godsaker til byborgerne. I 2011 åpnet de sitt eget bakeri her i byen, som nå er stolt leverandør av kaker, bakverk og påsmurt til alle dromedars kaffebarer. De baker kaker, bakst og wrap med kvalitet og kjærlighet i hver en smule.

JUBA JUBA KIOSK

Juba Juba blir med på Marinen og tar jobben med å sørge for noe godt etter maten, eller når som helst egentlig. Den lekne barnefestivalen har i flere år skapt kjempestemning blant begreistrede festivalpublikummere med popcorntralla si, og i år er inget unntak! I Juba Juba-kiosken får du popcorn, is, sukkerspinn og annet godteri når behovet melder seg.

PALA KAFFE

Nyeste tilskudd til Pstereos matfellesskap er Pala kaffe, et lite kaffebrenneri i Trondheim som har laget skikkelig kvalitetskaffe siden 2017. Til årets festival tar de med seg både Gola gelato og flere venner spesialisert på det som er godt attåt kaffen for å lage en skikkelig godisbod, og du kan forvente lokalbrent kaffe, espressodrinker, iskaffe og bakverk.

PSTEREOMAT

Vi viderefører suksessen med vårt helt eget matutsalg som selger den aller saftigste veggismaten! Profesjonelle kokker tilbereder superdigg veggismat basert på lokale råvarer, og Pstereos frivillige serverer. 😍