Så, bandet fra London, bestående av Jack Steadman, Jamie MacColl, Ed Nash og Suren de Saram, har spilt solskinnspop sammen siden de var bare 15 år gamle. Som en gladere, mindre humørsyk og britisk Dandy Warhols med en dæsj Vampire Weekend lager de musikk for sommerdager i parken, nytraktet kaffe om morgenen og alt som er fint og hyggelig her i verden. Om du liker Alvvays, Two Doors Cinema Club, MGMT og Arctic Monkeys vil du like gutta i Bombay Bicycle Club.

Og stjernene står i kø for å samarbeide med bandet: På deres nye kritikerroste album «My Big Day», har de fått med seg ingen andre enn selveste soul-legenden Chaka Khan på låten «Tekken 2». Damon Albarn fra Blur er også med på platas kuleste låt, «Heaven», som kun kan beskrives som en ektefølt lykkerus på motorveien til paradis, eller noe slikt. De har også fått med seg Jay Som, Nilüfer Yanya (enda en favoritt på Pstereo-kontoret), og up-and-coming Holly Humberstone på «My Big Day». Og det er sabla kult! En fun fact er at plata er mixet av legenden Dave Fridmann (The Flaming Lips, Mercury Rev, MGMT, HAIM), og det føles bare helt riktig.

Bandet beskrives som et av de beste livebandene på de britiske øyer, og deres eklektiske indiepop passer perfekt til en sommerkveld på Marinen. Med andre ord – Bombay Bicycle Club er en indie-juvel, som ikke har fått nok oppmerksomhet her til lands, og det må det gjøres noe med. Så ta på deg fedoraen og et nytt par happy socks og kom til Marinen og opplev et smörgåsbord av eksperimentell indierock du ikke visste du har manglet i livet ditt.