Om du ikke har hørt om Ciara Mary-Alice Thompson, aka. CMAT, får du en kjapp innføring her: Kraftfull stemme, som passer i beskrivelsen mellom country twang og 60-talls blues. Melankolske, poetiske tekster i et popete lydbilde. Råbarket irsk humor, som får plass til å skinne i et sårbart, morsomt, trist, intelligent og merkelig fascinerende univers. Det er camp. Det er deilig og oppfinnsomt. Det er noe nytt.

Etter debut-singelen «Another Day (KFC)», og videoen som gikk viralt og ga umiddelbar suksess hjemme i Irland og utenfor, har 27-åringen utfordret sjangergrenser med sin særegne country-pop. Hun har en stemme, som kan sammenlignes med Ella Fitzgerald og Billie Holiday, full av kraft og sårbarhet, og vi er sikre på at CMAT er på god vei til å bli noe veldig spesielt. Hiten «Where are Your Kids Tonight?» sammen med John Grant (The Czars og Midlake), er en umiddelbar favoritt hos alle som hører den.

Med det nye albumet «Crazymad, For Me» har hun fortsatt å pushe grensene for hva countrymusikk kan og vil være i 2023. Det er teatralsk og storslagent, med innslag av absurditet og humor, som gjør at CMAT er en artist vi føler vi har kjent lenge. Hun kan til tider minne om Adele, Kate Bush eller Amy Winehouse, og når stemmen får blomstre fremst i lydbildet er det smart og fullt av sjel. Og det er svært velkomment i dagens popbilde.

Hun har nylig flyttet ut av huset til besteforeldrene i Dublin og er klar til å ta verden med storm, klar til å overbevise Trondheim om hva CMAT er og hva det vil bli. Stort og spesielt. Kom til Marinen og se en popstjerne i full blomstring. Det blir magisk.