Soveromspop møter indie møter folk – Ea Othilde er musikk-Norges nye håp om noe nytt, spennende og særegent. Og hun innfrir.

Den vare, drømmende musikaliteten til Ea Othilde svever i en verden mellom PJ Harvey, Feist og Elliott Smith. Med skjørhet i stemmen, gripende, ærlige tekster og en gitarlyd som føles komfortabel og hjemmekoselig, fester den nye EP-en «Mary, Aren’t You Tired» tak i oss og smyger seg inn i øregangen. Artisten sier selv at dette er avslutningen på et kapittel. Og oh boy, som vi gleder oss til det neste.

De siste årene har jeg brukt på å skrive om andre mennesker. Musikken jeg har laget er ment til å formidle andres personlighetstrekk, deres oppførsel og deres verdensbilder. Jeg har også brukt mye tid på å skrive om rollen jeg selv spiller i andres liv. «Mary, Aren’t You Tired?» handler om utmattende relasjoner til mennesker som har stått meg nær. Men nå legger jeg menneskene jeg har skrevet om på hyllen, og produksjonen av denne EP-en er et avsluttet kapittel.

Hun har spilt på Øyafestivalen, Trænafestivalen, by:Larm og Trondheim Calling, er kåret til Månedens Urørt av NRK P3 og inkludert i Dummy Magazines «Best New Artists» for 2023, og Pstereo 2024 det neste på plakaten for den 18 år gamle låtskriveren fra Oslo. Med Elliott Smith som inspirasjonskilde har hun skrevet låter siden hun var 11 år gammel, og det kan høres. Det er en gammel sjel i et ungt sinn som har skrevet den ubeskrivelig vakre låten «Back to You», en låt som kan smelte det kaldeste menneske.

Kom, la deg smelte og sjarmeres i senk av Ea Othilde på Pstereo 2024.