Meny

Fay Wildhagen

Lørdag

JADA! Vi er så glad i Fay, og endelig kommer hun til Marinen! Med det ferske vakre andrealbumet «Borders» i ryggsekken, skal hun ta oss inn i sitt hyllede musikalske univers i solfylte og grønne omgivelser lørdag 17. august! <3

Fay Wildhagen gjorde sin entre i musikknorges kollektive bevissthet en vakker sommerdag i 2015. Debutalbumet «Snow» var et faktum, et album som samme år skulle Spellemann-nominere Wildhagen i kategorien «årets nykommer», en nominasjon hun også ble skjenket av P3-utdelingen P3 Gull.

I fjor høst slapp den eminente vokalisten og gitaristen den selvproduserte debutoppfølgeren «Borders», og nok en gang lot verken godordene fra publikum eller anmelderne vente på seg. Også denne runden har det gitt henne ikke bare én, men to Spellemann-nominasjoner, henholdsvis i kategoriene «indie/alternativ» og «årets produsent».

Lydbildet gjenkjennes av Wildhagens såre vibrato som i takt med drømmende komposisjoner bygger seg opp i et bergtagende crescendo. Som i en emosjonell berg-og-dalbane er hennes låtunivers skjørt og nedtonet i et øyeblikk, svært og mektig i det neste. Får nesten lyst til å felle en tåre, vett!

Med Kristoffer Lo, Eirik Kiil Saga, Jonas Barsten og Andreas Rødland Haga i besetningen og seg selv og gitaren i front er det mye som skal til for at en konsert med Fay Wildhagen går galt.