Våkne nå, Trondheim. Under Pstereo 2024 skal introen til Kvelertaks femte album “Endling” ringe oss alle inn til messe på Marinen. Vi skal skåle i og med «Mjød» og raute villig til «Døgeniktens Kvad». Vi skal være vitne til noe av det villeste Gamle Norge har å by på.

Kvelertak har det siste året spilt konserter over hele Norge i sin «Krøterveg Te Helvete»-turne, og de skal fortsette i 2024. Bandet, som fikk æren av å avslutte fjorårets Tons of Rock, er et av de aller beste livebandene man kan se på en scene i dag. Å dra på konsert med Kvelertak er som å tråkke inn i helvete, inn i ondskapens hule fylt med pyro, tempo og en dose energi du ikke får på resept noe annet sted.

Siden det selvtitulerte debutalbumet slo ned som en bombe i 2010 har Kvelertak befestet sin posisjon som norsk rocks spydspiss, noe utsolgte konserter verden over er et klart bevis på. De har turnert med giganter som Metallica, Converge, Gojira, Mastodon, Slayer og Anthrax, vunnet fire Spellemannpriser og er å finne på årets beste album-lister verden over hver gang de slipper en plate. I 2016 kom albumet «Nattesferd», som Kerrang kalte «a bold, transitional statement», og når vokalist Erlend Hjelvik takket for seg i 2018 etter flere år med intens turnevirksomhet, trodde mange det var slutten for bandet. Men bandet hentet inn Ivar Nikolaisen, tidligere vokalist og rabiat frontmann i Silver og ikke minst The Good The Bad and The Zugly, og opp av hatten trakk de mesterverket «Splid» i 2020, som samme Kerrang omtalte som «the perfect rock’n’roll record from a genuinely unique band».

Høsten 2023 slapp de sitt etterlengtede nye album, «Endling», der låter som «Skoggangr», tittelsporet, og ikke minst «Krøterveg Te Helvete» har satt en ny standard for pønkete, black metal-inspirert, klassisk rock-hyllende og allsangvennlig ekstremmusikk.

Gjør deg klar til å danse krigsdans i støvregnet til Kvelertaks «Krøterveg Te Helvete», som om det var vår siste dag på jord!