Det er nesten umulig å skulle beskrive livefenomenet Lille Venn – man må nesten ha vært der for å forstå. Men det er hjemmekoselig og kult, og catchy nok til å bli svimmel av. 

Med en “Månedenes Urørt” tittel på P3 og utallige radiolistinger er Lille Venn definitivt en artist å se opp for. EP-en som kom i 2023, «Whatever, Together», er som skreddersydd for enhver Taylor Swift fan, eller deg som har vokst opp med Green Day. Etter to-tre runder på stereoen er det eneste du vil å finne frem det tynne slipset, de rosa hanskene og Avril Lavigne t-skjorta, sette volumet på maks og danse natten lang på Marinen.

Med tekster som fenger og et syng-med, dans-med lydunivers som er umulig å ikke bli glad av, skal Lille Venn snu Marinen opp-ned og lede oss alle tilbake til bedre tider. I det «I Blew My Friends Off!!» treffer første tone garanterer vi at du ikke vil klare å stå stille. Lille Venn er tidlig 2000-talls estetikk ned til minste detalj og vi tør påstå at du vil forlate konserten som nyfrelst, selv om du bare kom på festival for å se Kvelertak og drikke øl. Fenomenet Lille Venn, eller Helene Brunæs som hun heter, har levd mesteparten av livet sitt utenfor Norge, i Singapore, Australia, England og USA. Og det høres. For musikken låter alt annet enn norsk – dette er genuin pop-punk med et internasjonalt tilsnitt, og blir ikke forundret om Lille Venn er musikknorges neste, store eksport.

Grav frem minnene om dine pop-punk-dager med Green Day og Blink-182 på headsetet på vei til skolen, eller din første Paramore-plate eller da du hørte «Friday I’m In Love» for første gang, og du er klar for Lille Venn på Pstereo 2024.

Lille Venn i Sosiale medier

Lytt til Lille Venn

Gå til Artister eller program.