Yes! Et av verdens beste, mest innflytelsesrike rockeband kommer til Pstereo 2024. Pixies, selve lyden av det kule 90-tallet, skal innta Trondheim og ta oss med storm. Dette blir en kveld du ikke vil gå glipp av.

Dette er bandet som har inspirert Nirvana, Smashing Pumpkins, Pearl Jam, Radiohead, The Strokes, Weezer og utallige andre. Vi skal skrangle, rocke og synge skjærende falskt til den fantastiske rockehitfabrikken som er Pixies. Vi skal stupe ned i undergrunnen, vi skal bli litt møkkete og vi skal svaie og la rockefoten ta oss akkurat dit den vil. Som er til Marinen.

Året er 1987, Boston, Massachusetts. Frank Black, Joey Santiago, Kim Deal og David Lovering har gitt ut sin første EP, «Come On Pilgrim». Dette er året Prince ga ut «Sign O’ the Times», The Replacements ga ut «Pleased to Meet Me» og R.E.M, Sugarcubes, Dinosaur Jr. og The Smiths regjerte indie-listene…1987 var med andre ord et sabla bra år for musikken. Det nye bandet Pixies var en snakkis for ethvert indie-hode, og «Come On Pilgrim» skulle forandre indierocken for godt.

De fortsatte å definere den alternative rocken de kommende årene med «Surfer Rosa» (1988), og den ikoniske «Doolittle» (1989). Stahet og krangling innad førte til at bandet tok en pause før de bestemte seg for å oppløse hele greia i 1993, men de hadde for all fremtid forandret den alternative rocken til det bedre. Hvis du lurer på hvor Nirvana tok «stille vers, bråkete refren»-stilen fra, så er fasiten Pixies. Da bandet ble gjenforent i 2004, la de ut på verdensturné, og i motsetning til andre gjenforeningsprosjekter fant bandet ut at de faktisk hadde mer å gi. «Indie City» kom i 2014, «Head Carrier» med radiohiten «All The Saints» kom i 2016, før «Doggerel» ble sluppet i fjor, der låten «Human Crime» ble en aldri så liten favoritt hos hele P13-fanskaren.

Til deg som «peaket» på 90-tallet og har et litt usunt forhold til de fillete t-skjortene med Pavement, Dinosaur Jr., Smashing Pumpkins og PJ Harvey innerst i skapet – du skal til Marinen for å se Pixies på Pstereo. Til emo-tenåringen som kjørte «Where is My Mind» på konstant repeat da du til slutt bukket under og satte på en av vinylplatene faren din maset om i 2014 – du skal komme på Pstereo og høre hva det egentlig var faren din maste om.

Ta med deg faren din, det har dere fortjent, begge to. Ta med moren din, som syntes faren din var selveste Prince Charming på 90-tallet, til tross for den utvaska flanellskjorta og det pistrete forsøket på et bukkeskjegg. Kom til Marinen, under Pstereo 2024, for å oppleve et band av de sjeldne, et innflytelsesrikt, banebrytende band, som fortsatt holder skyhøy kvalitet selv om de kanskje har to tær, ca. 1000 færre hårstrå og en Kim Deal mindre enn de hadde i 1986. Uansett, burde du dra for å oppleve råheten, følsomheten og spillegleden til et band som Pixies.

Du trenger ikke vente så lenge. Here comes your man, her kommer Pixies!