White Lies er et engelsk post-punk revival-band fra London, og har fengslet musikkelskere siden debuten i 2007. Bestående av Harry McVeigh (vokal, gitar), Charles Cave (bass, backing vocals) og Jack Lawrence-Brown (trommer), har de skapt en distinkt lyd som blander mørke tekster med dansbar, euforisk melodi.

Med singler som «Unfinished Business» og «Death» begynte de å turnere i England og USA. Da det første albumet “To Lose My Life…” kom i 2009 debuterte det som nummer én på UK Albumchart, og tittelsporet ble en av de store hitene fra albumet.

Det bråpopulære albumet toppet hitlistene foran artister som Lady Gaga, The Script og Kings of Leon. Etter platesuksessen fulgte en egen headlinerturné med utsolgte konserter over hele Europa og opptreden på festivaler som Roskilde, Glastonbury, Coachella og Lollapalooza.

Oppfølgeralbumet Ritual ble utgitt i 2011, og siden har bandet gitt ut flere kritikerroste album, inkludert Big TV (2013), Friends (2016), Five (2019), samt deres nyeste verk As I Try Not to Fall Apart (2022).

Musikalsk er de tydelig påvirket av ikoniske band som Joy Division, Interpol, og Talking Heads, samtidig som de har utviklet en unik lyd preget av mørk tematikk og kraftige melodier. Harry McVeighs vokal sammenlignes ofte med Ian Curtis og Julian Cope, noe som bidrar til bandets distinkte stil.

White Lies har mottatt strålende kritikker for sin evne til å skape både gripende og oppløftende musikk, og liveopptredene deres er kjent for å være energiske og emosjonelt intense. Nettopp dette har skaffet dem en lojal tilhengerskare over hele verden. Med hits som “To Lose My Life”, “Farewell to the Fairground” og “Bigger Than Us” fortsetter de å være en kraft å regne med i moderne musikk.

Dette er unektelig digge nyheter til alle nyetablerte 30-somethings i Trondheim som med nostalgi husker tilbake til perioden av livet da de løp rundt på Studentersamfundet i fadderuka med bartesmykke og bowlerhatt. Nå skal dere få servert soundtracket til UKA 11, da favorittbandet White Lies spilte for et utsolgt Storsalen; pilsen kosta 39,- på Ricks, og auguststipendet ble blåst bort på øl allerede første uka.

Velkommen tilbake, tidsmaskinen venter på deg på Marinen i form av mørk og melankolsk indierock.