Noen av Trondheims beste restauranter har skreddersydd et opplegg til Pstereo som gjør at maten i seg selv er verdt hele besøket.

På det superhyggelige matområdet – med utsikt mot Nidelva – er det servering. Her finner du kanskje Norges beste utvalg av festivalmat! Kortreist mat er i fokus. Utvalget er stort, og det finnes selvfølgelig vegetariske alternativer.

Dette er maten du kan få på årets Pstereo:

Jossa

Jossa, lillesøstera til Credo på Lilleby, er opptatt av læring, reise og god mat og drikke. Kvalitetsrike råvarer og smaker fra Norge har gitt Jossa Michelin Bærekraftpris og Bib Gourmand. Med nære relasjoner til lokale produsenter, ser vi nok en gang fram til å nyte Jossas bidrag fra Trøndelag under årets Pstereo.

Edoramen

Edoramen er Credos lokale ramen-joint på Lilleby, men nå pakker de nudler og suppeboller med seg og setter kursen for Marinen. Edoramen gjør suppa ordentlig lokal, og tilbyr veldig romslig festivalmat: en bolle med håndverks-ramen bestående av hjemmelagde nudler av norsk rug og hvete, kraft med umamisauser fra blant annet surdeigsbrød og forskjellige toppinger – kun fra lokale produsenter.

Dromedar Kaffebar

Delt siden festivalens spede start i 2011 har vi hatt med oss Dromedar Kaffebar på Pstereo, og i år er intet unntak! Her serveres kafékultur og espressodrikker samt kaker og alskens godsaker fra dromedars eget bakeri.

Una Autopizzeria

Pstereo-veteranen Una Autopizzeria serverer tradisjonell og superdigg pizza portafoglio, tilberedt på stedet og stekt i vedfyrt pizzaovn.

Taqueros

Taqueros Taco & Tequila har servert autentisk mexicansk mat på østbyen i en årrekke. Med kjøtt og fisk fra lokale leverandører og den sterkeste chilien fra Mexico, er maten kortreist og tradisjonstro, og all mat er laget fra bunnen. På Pstereo serverer de nachos og digge burritos.

Indian Tandoori

Våre herlige venner i Restauranten Indian Tandoori serverer tradisjonell indisk mat med trønderske råvarer. Vi kan love chicken tikka masala og byens diggeste naan <3

Lysklæt

Lysklæt er alltid en høydare på matfronten, og serverer kortreist, økologisk mat med skikkelig kjøtt til Pstereopublikummet i en årrekke. På Pstereo kan du få en smak av Angusburger, Skogsgrisburger og Bønneburger, Laget av råvarer fra Lysklæt hvor vi driver med kjøttfe,  frilandsgris og hjemmedyrkede bønner. Alt økologisk og med Debios gullmerke for økologisk
servering.

Pala med Venner (Gola & Emmer)

Den gyldne trioen som garanterer høy trivsel på festival, også for søtmomser. Pala kaffebrenneri stiller med stiller med lokal- og fersktbrent spesialkaffe og kaffedrinker, Gola med gelato og empanadas, og Emmer håndtverksbaker med fristende søtbakst.

Mat fra Midtøsten

Årets nykommer på matfronten er Lager 11-baserte Mat fra Midtøsten. Det svinger når Ahmad fra Syria byr på falafel, kebabrull og sine helt egne spesialretter. Ahmad har drevet restaurant i Jordan, men lager nå Trondheims beste shawarma- og kebabrull